Poduzeću MARODI d.o.o. dodijeljena bespovratna sredstva za projekt „Proizvodna tehnologija za Marodi premium tjesteninu“

02.05.2016.


 

Poduzeću MARODI d.o.o. dodijeljena bespovratna sredstva za projekt „Proizvodna tehnologija za Marodi premium tjesteninu“

Marodi d.o.o. je vodeći proizvođač premium tjestenine u Hrvatskoj. Svoju proizvodnju temelji na tradiciji izrade jedinstvene i vrhunske tjestenine sa svježim jajima. U strateške smjernice razvoja, kvaliteta je stavljena na prvo mjesto, stoga se posebna pažnja pridaje unapređenju proizvoda što je u konačnici rezultiralo i rastom prodaje. Poduzeće je izgradnjom proizvodno – poslovnog pogona 2011. godine u gospodarskoj zoni u Nedelišću napravilo važan preduvjet za daljnji rast. U pogonu je predviđen prostor za instalaciju dodatnih linija za proizvodnju tjestenine, sušara i za organiziranje efikasnog skladišnog prostora.

 

U 8 mjesecu 2015. godine Marodi d.o.o. prijavljuje projekt „Proizvodna tehnologija za Marodi premium tjesteninu“ na javni poziv „Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP“. Nakon dobivanja pozitivne odluke o financiranju, u travnju 2016. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. sa Ministarstvo poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

 

Cilj projekta je poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti poduzeća Marodi d.o.o. za rastuće zahtjeve tržišta za Marodi tjesteninom.

 

Provedba projekta započela je u ožujku ove godine, a ukupno trajanje projekta je 14 mjeseci, odnosno do svibnja 2017. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.600.625,00 kn od čega je 2.383.500,00 kn sufinancirano od Europske unije.

 

Projektom je planirana nabava sljedeće opreme: linija za proizvodnju tjestenine, sušare, regali, sanduci, trafille, pakirnica, laktofriz, kompresor, viličar, set za određivanje glutena i mjerač vlage.

 

Najveći dio ulaganja se odnosi na novu proizvodnu liniju koja će biti poluautomatska, kapaciteta proizvodnje do 500-600 kg tjestenine/na sat, odnosno 3480 tona godišnje. Nabavom ove linije poduzeće će povećati svoje proizvodne kapacitete za 249%, pa će oni ukupno iznositi 4880 tona proizvedene tjestenine u godini.

 

Nabava planirane opreme omogućiti će daljnji rast prodaje na Hrvatskom tržištu ali i izlazak na inozemna tržišta. Marodi d.o.o. se količinski biti u mogućnosti zadovoljiti rastuću potražnju ali i planirati nove proizvode, kako bi se prilagodili zahtjevima tržišta. Najznačajniji rezultati koji se očekuju provođenjem ovog projekta su:

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Marodi d.o.o.

 

Untitled          fondovi          op

Europska Unija
Zajedno do fondova EU

 

 

 

(Visited 407 time, 1 visit today)