O vodi

Voda je izvor života, česta je izreka koja se čuje. Zašto? Voda čini oko 70 % ljudskog tijela, pokriva oko 70 % zemlje, jedan je od glavnih uvjeta rasta biljnog i životinjskog svijeta, služi nam za rekreaciju, za higijenu, osvježenje … Hrvatska pripada u elitnu skupinu od trideset vodom najbogatijih zemalja svijeta. Prema istraživanju UNESCO-a promatrajući stanje u čak 188 zemalja svijeta Hrvatska je treća po bogatstvu vodom u Europi, bogatije vodom od Hrvatske su samo dvije sjeverne zemlje: Norveška i Island.

U pogledu zdravstvene ispravnosti vode u Hrvatskoj također pripadamo u grupu povlaštenih zemalja, jer gotovo u čitavoj zemlji je „voda iz slavine“ bezuvjetno pitka. Stanje u Međimurju je gotovo pa idealno što se tiče vode, gotovo sve analize upućuju na apsolutnu zdravstvenu ispravnost vode na crpilištima.

 

 

U proizvodnji Marodi domaće tjestenine vodu dodatno kontroliramo, jer o njenoj temperaturi, tvrdoći, sadržaju minerala između ostalog ovisi i kvaliteta konačnog proizvoda. Korištenje samo vrhunske zdravstveno ispravne vode apsolutni je imperativ naše proizvodnje, stoga vodu u proizvodnji kemijski ne tretiramo.

 

 

Voda je sastavni dio svake hrane, pa tako i tjestenine. O kvaliteti i ispravnosti vode ovisi kvaliteta konačnog proizvoda, i upravo zbog toga u proizvodnji Marodi domaće tjestenine posebnu pažnju posvećujemo vodi.

Općenito, hrana s previše vode (vlage) se brzo kvari, nije ukusna, gnjecava je, dok je hrana s premalo vode pretvrda, previše suha, teško probavljiva i neukusna. Zbog navedenog je omjer vode u hrani jako bitan.

Dugogodišnjim marljivim radom, iskustvom i znanjem došli smo do tajne sakrivene u čistoj, prirodnoj i kvalitetnoj vodi, i zato toliku pažnju posvećujemo upravo – običnoj vodi.