Zašto tjestenina s jajima

O jajima

 

Jaja po svojim nutritivnim svojstvima sadrže sve ljudskom tijelu potrebne aminokiseline, pa se zbog toga naziva i potpunom hranom. Osim aminokiselina jaje je odličan izvor fosfora, selena, riboflavina, pantotenske kiseline, vitamina B12, A i D. Dobar je izvor željeza, cinka, vitamina B6 i folata. Osrednji je izvor kalcija, magnezija, kalija, tiamina i vitamina E.

Kuhanjem jaje zadržava sva svoja nutritivna svojstva, za razliku od pečenja kada se gubi dobar dio nutritivnih svojstava jajeta.

Zbog pažljivo odabranih i kontroliranih parametara u proizvodnji Marodi domaće tjestenine s jajima, sačuvana su izvorna nutritivna svojstva, a to je samo još jedan razlog zašto je Marodi domaća tjestenina s jajima drugačija i Više od priloga!

 

U čemu je prednost tjestenine s jajima?

Tjestenina s jajima je nutritivno bogatija (vrijednija) od tjestenine bez jaja, ali je tjestenina s jajima i gurmanski bolja (bolji okus, intenzivnija žuta boja, žilavija konzistencija). Bjelančevine (proteini) izgrađuju mišiće, popravljaju oštećena mišićna vlakna, tkiva i stanice organizma, grade enzime, hormone, hemoglobin i antitijela, imuni sustav. Jednostavno rečeno biološka vrijednost bjelančevina koje se sintetiziraju je stupanj u kojoj mjeri će se te bjelančevine ugraditi (sintetizirati) u bjelančevine ljudskog tijela. Bjelančevine jaja su iznimno visoke biološke vrijednosti (čak 93,7 %).

Marodi domaća tjestenina s jajima je vrhunska i potpuno sigurna (zdravstveno ispravna) hrana, procesi kontrole provode se na svakom koraku proizvodnje i to po nekoliko puta. Koriste se i isključivo provjerena i pasterizirana svježa jaja.

Tjestenina s jajima ima punoću okusa i mogla bi se nazvati „savršenom hranom“.

 

MARODI tjestenina s puno bjelančevina – od toga se raste!!!